În Marea Britanie, cel mai recent Indice al Prețurilor Transportului Rutier realizat de Transport Exchange Group (TEG) a arătat că prețul mediu de transport practicat în februarie a scăzut pentru a doua lună consecutiv. Tariful de transport per milă a scăzut cu aproape 2% de la an la an și cu 3% de la o lună la alta, ajungând la cel mai mic nivel din ultimii doi ani, în ciuda faptului că prețul motorinei a crescut cu 12% în ultimul an.

Potrivit Motor Transport, prețurile de transport în februarie au fost cu 3% mai mici decât în ianuarie și cu 2% mai mici decât cele din februarie 2022. Acesta este cel mai scăzut nivel din martie 2021 încoace.

Analiştii au observat că, în ciuda presiunilor legate de costuri şi de forţa de muncă, transportorii încă îşi ţin jos preţurile. Dar, având în vedere cooperarea mai strânsă între Regatul Unit și UE, aceştia speră la o redresare economică și la marje de profit mai mari în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, în ultimul an, prețurile din sectorul de curierat au crescut cu peste 10% de la an la an, în vreme ce, în februarie, s-au contractat cu 4%.

Studiul a arătat, de asemenea, că cererea pentru vehicule cu emisii reduse și zero este în creștere, pe măsură ce sectorul se pregătește să facă tranziția, grăbită de volatilitatea prețului combustibilului și de război.

„O scădere a prețurilor în februarie nu este nimic nou. Pentru că am experimentat același model în anii precedenți , ne aşteaptăm ca prețurile să crească treptat spre primăvară. Cu toate acestea, 2023 este oarecum incert, deoarece Marea Britanie a evitat o recesiune, iar inflația rămâne ridicată. Dar viitorul transportului de marfă arată încă promițător. Există oportunități uriașe de dezvoltare în noile tehnologii și durabilitate – oportunități de care industria trebuie să profite”, comentează Lyall Cresswell, director executiv al TEG.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare