Noile regulamente pentru obţinerea permiselor de conducere sunt menite să facă traficul rutier european mai sigur, iar Comisia UE intenționează să prezinte o serie propuneri inițiale.

Comisia Europeană vrea mai multă siguranță pe drumurile europene, iar pentru asta propune noi reguli pentru examinatorii celor care vor să obţină un permis de conducere. Comisarul UE pentru Transporturi, Adina Valean, va prezenta propuneri în acest sens la Bruxelles. Mai exact, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei, ar trebui să fie vorba despre reguli uniforme pentru obținerea permiselor de conducere. În plus, ar trebui să devină mai facilă urmărirea penală a încălcărilor de conducere din străinătate.

În acest scop, urmează să fie facilitat schimbul de informații între țările UE.

Potrivit datelor preliminare, numărul deceselor din trafic în UE a crescut cu 3% anul trecut. Comparativ cu 2019, însă, numărul deceselor a scăzut cu aproximativ 10%, până la aproximativ 20.600, potrivit CE. În 2018, UE și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate numărul deceselor rutiere până în 2030.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare