În Polonia operează aproximativ 4.000 de companii cu capital belarus. Cea mai atractivă zonă de activitate pentru oamenii de afaceri din Belarus rămâne transportul rutier de mărfuri, potrivit officelife.media.

În primele cinci luni din 2022, 473 de companii cu unul dintre fondatori persoană juridică sau fizică din Belarus au fost înregistrate în Polonia. În total, la 27 mai, în Polonia funcționau 3.709 companii cu capital belarus.

Cele mai atractive regiuni pentru afaceriştii din Belarus sunt Voievodatul Mazovia (2.033 de firme) și două regiuni administrative de est – Podlasie (459 firme) și regiunea Lublin (290 firme). Împreună, reprezintă peste 70% din toate companiile înregistrate.

În ceea ce privește zonele de afaceri, primele zece cele mai atractive tipuri de activităţi economice nu s-au schimbat recent. Pe primele trei locuri se situează transportul rutier de mărfuri, lucrările de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidenţiale, precum și activitățile din IT. Totodată, de la sfârșitul lunii ianuarie 2022, numărul afacerilor din transportul rutier a crescut cu aproape 100.

În total, astăzi sunt înregistrate în Polonia 562 de companii de transport rutier de mărfuri din Belarus.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare