CTP îşi continuă expansiunea din România prin achiziția unui nou proiect de la retailerul de mobilă şi decoraţiuni Mobexpert. Astfel, CTP intră pe piața din Târgu Mureș și extinde parteneriatul cu Mobexpert la aproximativ 100.000 m2 de spații industriale și logistice. “Deschidem o nouă piață pentru CTP în orașul Târgu Mureș. Ne propunem să avem un impact în comunitatea din zonă și să devenim un partener de încredere pentru companiile de aici, așa cum suntem și pentru grupul Mobexpert. E impresionantă dezvoltarea Mobexpert și ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru în Târgu Mureș și în București”, a declarat Ana Dumitrache, country head CTP România.

Prin intrarea pe piața din Târgu Mureș, CTP își extinde acoperirea geografică în 15 orașe din România şi portofoliul la peste 2 milioane m2. Tranzacția marchează continuarea colaborării inițiate în 2020, prin achiziția depozitului principal al Mobexpert, o clădire de 38.000 m2, integrată ulterior în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din rețeaua CTP.

În paralel, grupul Mobexpert a închiriat o suprafață de peste 25.000 m2 de spații de depozitare și de birouri în București, în proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumați. În total, în București și în Târgu Mureș, Mobexpert va ajunge să ocupe astfel o suprafață de aproximativ 100.000 m2 de spații industriale și logistice în parcurile CTP. “Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și cele de retail. Din prudență, dorim ca minimum 50% din această investiție să fie facută din surse proprii, pentru a nu crește exagerat expunerea bancară, într-o perioadă în care dobânzile au tendințe clare de creștere. Afacerea cu CTP este benefică pentru ambele părți. Noi păstrăm folosința spațiilor în baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP își dezvoltă obiectul lui principal de activitate și are în grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Șucu, președintele și proprietarul Mobexpert.

Proiectul achiziționat recent de CTP include trei clădiri cu o suprafață totală de 25.000 m2 de spații de producție și depozitare construite de Mobexpert în cadrul Parcului Industrial Mureș.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare