Serviciul de transport feroviar de marfă al Kombiverkehr între Köln (Germania) și portul Trieste (Italia) oferă încă o plecare săptămânală. Compania intermodală a anunțat că și-a mărit numărul de curse săptămânale dus-întors pe această rută de la trei la patru. Scopul este de a servi o distribuție mai bună a mărfurilor între porturile italiene, grecești și turcești.

„Containerele și semiremorcile cu profil complet P400 ajung nu numai în nordul Italiei, ci ulterior, cu feribotul, ajung și la Patras în Grecia și Pendik, Ceşme și Mersin în Turcia, cu o singură rezervare”, a declarat compania.

Operatorii intermodali au pus ochii pe porturile grecești și turcești care devin parte a rețelei intermodale. Marfa va fi transbordată în portul Trieste și va călători în portul Patras din vestul Greciei, un hub esențial cu multe conexiuni cu porturile italiene, care joacă un rol proeminent în comerțul cu Marea Adriatică. Cu toate acestea, poate funcționa și ca o poartă de acces, deoarece are şi conexiune la Pireu, cel mai mare port al Greciei. Apoi, marfa ar putea călători către alte destinații din bazinul mediteranean și chiar Asia, prin Canalul Suez.

În Turcia, mărfurile vor ajunge în trei porturi: Pendik, care se află în partea asiatică a Istanbulului și are terminale importante de transport feroviar de marfă în imediata apropiere, Ceşme, pe coasta central-vestică a Turciei și Mersin, pe coasta de sud a Turciei. Conexiunile la aceste porturi ar putea deservi transportul intern de mărfuri în Turcia, dar ar putea contribui și la transportul mărfurilor către Asia, fie pe mare, fie pe calea ferată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare