Deși compania daneză DSV este deja unul dintre cei mai mari trei operatori logistici din lume, există o mare probabilitate ca acesta să crească și mai mult, întărindu-se mai ales pe piața germană. După cum se știe deja, Trezoreria Germană intenționează să vândă DB Schenker, companie deținută de căile ferate de stat din 1931, cu o valoare estimată la aproximativ 20 de miliarde de euro. Banca de investiții norvegiană DNB Markets, pe de altă parte, a prezentat o analiză conform căreia cel mai probabil cumpărător este compania daneză DSV. După cum spun analiștii, nicio altă entitate nu va putea prezenta o propunere financiară atât de ridicată precum danezii.

Iar dacă tranzacția va fi finalizată, DSV va deveni un adevărat gigant, având sub control o parte foarte mare a pieței europene, potrivit 40ton.net. De asemenea, ar confirma planurile globale ale companiei. În 2019, DSV a devenit al treilea cel mai mare operator de logistică din lume. Compania a preluat apoi concurentul său elvețian, alocând 4 miliarde de euro pentru această tranzacție. Astăzi, însă, există un plan preliminar ca DSV să intre pe poziția numărul unu, în fața altor doi concurenți.

Pentru a deveni cel mai mare operator de logistică din lume, DSV are în vedere alte achiziții. În același timp, compania germană DB Schenker urmează să fie deosebit de interesată. Potrivit revistei daneze de logistică Shippingwatch, valoarea unei astfel de tranzacții ar putea depăși 10 miliarde de euro, iar efectul ei ar fi să preia conducerea absolută pe piață.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare