Industria chimică este una dintre cele mai de succes și competitive industrii existente, cu rol de furnizare de produse şi servicii tuturor celorlalte sectoare. Acest lucru este posibil prin standarde ridicate de producție, infrastructură cuprinzătoare și logistică personalizată, cu un accent clar pe fiabilitate, calitate și siguranță.

În 2020, Dachser Chem-Logistics a gestionat aproximativ 4 milioane de transporturi care au însumat un volum de 3,4 milioane de tone metrice, inclusiv 1,25 milioane de transporturi de mărfuri periculoase cu o greutate de 457.000 de tone metrice. Cu rețeaua sa globală de transport terestru, aerian și maritim, furnizorul de servicii logistice încorporează fiabilitatea procesului prin proceduri definite, timpi de tranzit fiabili și capacitatea pe care o oferă. În plus, standardele de calitate și siguranță depășesc cu mult cerințele legale.
Dachser are propria rețea europeană de transport cu rute zilnice care deservesc Europa, statele CSI, Africa de Nord și părți din Orientul Mijlociu – cu standarde logistice uniforme care guvernează toate operațiunile. „Prin transporturi directe, platforme și hub-uri, minimizăm direct frecvența de manipulare a mărfurilor chimice sensibile”, explică Michael Kriegel, șef al departamentului Dachser Chem-Logistics, adăugând că acest lucru îmbunătățește categoric atât siguranța, cât și calitatea proceselor. „În colaborare cu Dachser Contract Logistics, generăm soluții logistice complete și integrate, utilizând depozite special concepute pentru produsele chimice. De asemenea, Dachser Air & Sea Logistics oferă acces rapid și flexibil la toate piețele de vânzări și achiziții din întreaga lume.”

O componentă cheie a expertizei Dachser în manipularea substanțelor chimice sunt depozitele special concepute pentru materiale periculoase. Un exemplu este noul depozit al companiei de 21.800 m2 din Malsch, Germania, care oferă 48.000 de locații de depozitare. În această facilitate de ultimă generație, Dachser oferă o gamă largă de servicii cu valoare adăugată la cele mai înalte standarde de siguranță – de la finisare și prelucrare, până la gestionare a retururilor pentru sectoarele B2B și B2C.

Potrivit Consiliului European pentru Industria Chimică (Cefic), industria chimică din Europa, care are peste 1,1 milioane de oameni și a generat vânzări de 543 miliarde EUR în 2019, este mai mult decât un factor cheie al prosperității. Germania, ca al doilea mare producător după China, joacă un rol cheie în stimularea inovației, investind anual peste 10 miliarde EUR (2019) în cercetare și dezvoltare. Potrivit asociației germane a industriei chimice (VCI), companiile chimice din Germania au generat venituri de peste 186 miliarde EUR în 2020 și au angajat aproximativ 464.000 de persoane

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare