Dachser investește aproximativ 25 de milioane de euro în extinderea capacităților sale logistice din Viena. După expansiune, Dachser va avea un total de 12.740 m2 de spațiu în zona industrială și de bunuri de larg consum de la site-ul său din Himberg. Zona extinsă este programată să intre în funcțiune la jumătatea lui decembrie 2023.

Dachser activează pe piața austriacă din 1995. În 2008, pe lângă locația din Linz, a fost pus în funcțiune și centrul logistic din Viena. După 15 ani, locația cu depozitul său de transbordare și clădirea de birouri și administrație este prea mică, fiind nevoie de extinderea și modernizarea sistemului logistic. Lucrările ample de construcție au început în martie.

Depozitul de transbordare, care are în prezent 7.150 m2 și 80 de porți, va fi extins cu 5.320 m2 de spațiu de manipulare, aproape 800 m2 de spațiu pentru birouri și 48 de porți, astfel încât suprafața totală a halei va fi de 12.740 m2, cu 128 de porți. Acoperișul noii clădiri este în curs de pregătire pentru integrarea unui sistem fotovoltaic, astfel încât energia electrică generată să poată fi folosită ulterior pentru operarea sistemului.

Pe lângă alte 99 de locuri de parcare pentru angajați, sunt planificate 110 de noi locuri de parcare pentru cutii mobile, o parcare a companiei de transport cu 118 locuri, o clădire de concierge și o benzinărie a companiei.

O parte din fonduri sunt direcţionate și către pregătirea pentru utilizarea vehiculelor cu propulsie electrică, urmând să fie create 34 de noi puncte de încărcare pentru mașini electrice și trei puncte de încărcare pentru camioane electrice.

În prezent, la filiala Dachser din Himberg sunt aproape 200 de angajaţi, dar, pe termen mediu, aici vor mai fi create până la 20 de locuri de muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare