Daimler Buses și Omniplus au creat un centru mobil de imprimare 3D pentru producția descentralizată de piese de schimb şi pentru a putea oferi mai rapid clienților cu autobuze piese de schimb. „Mini fabrica“ sub formă de container include toate echipamentele relevante pentru producția de piese de schimb, inclusiv o imprimantă 3D de numai 36 m2. Containerul de 12×3 metri poate fi transportat cu camionul în orice locație, necesitând apoi doar electricitate și conexiune la internet pentru funcționarea sa.

Un prim container pilot va fi pus în funcțiune la centrul BusWorld Home (BWH) din Hamburg. Drept urmare, centrul din Hamburg, care oferă deja o gamă de servicii pentru autobuzele Mercedes-Benz și Setra, va putea produce rapid, intern, piese de schimb. Rutele de transport fizic sunt astfel reduse, iar piesele de schimb ajung rapid la sediul clientului. Datorită expertizei BWH Hamburg în domeniul vopsirii, piesele de schimb pot fi rafinate direct, în funcție de cerințele clienților. Daimler Buses înființează astfel o unitate de producție suplimentară pentru piese de schimb, care se adaugă centrului intern de imprimare industrială 3D din Neu-Ulm. „Datorită centrului mobil de printare 3D, putem crește în continuare viteza cu care furnizăm piesele de schimb. Producția descentralizată a pieselor, după cum este necesar, evită costurile de depozitare și reduce rutele de transport. Astfel, imprimarea 3D nu numai că ne permite să reacționăm rapid, flexibil și economic la cerințele clienților, ci și să îmbunătățim şi amprenta ecologică pentru producția de piese de schimb“, spune Bernd Mack, șef Servicii clienți și piese la Daimler Buses.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare