Problemele logistice complică foarte mult afacerea Daimler Trucks. Producătorul nr. 1 mondial de camioane și autobuze se luptă cu depozitele pline din cauza penuriei de șoferi de camioane și a penuriei de semiconductori. În prezent, germanii nu pot livra mii de vehicule finite clienților lor.

Acest lucru se reflectă în bilanțul filialei independente a producătorului Mercedes-Benz. În primul trimestru, Daimler Truck nu a făcut profit, cheltuind 628 de milioane de euro pe operațiuni industriale, potrivit Foro Transporte Profesional. Fluxul de numerar liber este negativ, în trimestrul II minusul ajungând la 756 milioane euro.

Fluxul de numerar liber este unul dintre cei mai importanți indicatori financiari, în special pentru acționari. În cele din urmă, arată dacă firma are suficientă lichiditate pentru a putea plăti, de exemplu, dividende. Prin urmare, Daimler Truck încearcă să clasifice evoluția neplăcută actuală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare