Olanda transpune acum noile reguli privind detașarea șoferilor de camion în legislația națională. De altfel, potrivit asociației olandeze TLN, este una dintre ultimele ţări din UE care implementează în legislaţia naţională aceste prevederi introduse de Pachetul de Mobilitate.

Începând cu 1 iunie, Olanda va aplica regulile Directivei UE privind detașarea lucrătorilor din Pachetul de Mobilitate, anunţă mass-media olandeză, citată de Verkehrsrundschau.de. Noile reguli ar fi trebuit implementate de toate statele membre UE începând cu 2 februarie 2022. Olanda a întârziat şi, ca urmare, CE a dat-o în judecată în fața Curții Europene de Justiție, alături de Portugalia, pentru neimplementarea reglementărilor UE.

Regulile, care sunt în vigoare în întreaga UE din 2 februarie 2022, au scopul de a le asigura șoferilor de camion din țările UE care lucrează în alte state UE condiții de muncă mai bune – în special salarii mai bune. Înaintea curselor de cabotaj sau a misiunilor mai lungi într-o altă țară UE, șoferii trebuie înregistrați la un birou de înregistrare pentru a asigura conformitatea cu regulamentul UE.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare