O divizie de transport feroviar de marfă a fost adăugată portofoliului DFDS. Subiectul nu este complet nou pentru compania daneză DFDS, dar odată cu preluarea Prime Rail în Germania, linia duce acum transportul feroviar combinat cu traficul clasic de feriboturi la un nou nivel.

Linia daneză de navigație DFDS preia operatorul intermodal german Prime Rail, pentru a-și înființa propria unitate feroviară. Prime Rail, care a cooperat îndeaproape cu DFDS din 2020 şi are sediul în Troisdorf, lângă Köln, oferă soluții de transport de marfă feroviar-rutier atât pan-continental, cât și maritim. Scopul acestei mișcări este de a oferi clienților servicii integrate de transport cu feribotul și feroviar, după cum a explicat Peder Gellert Pedersen, vicepreședintele executiv DFDS. „Acesta reprezintă un mare pas strategic pentru noi. Prime Rail este alegerea potrivită, deoarece conectăm porțile noastre maritime la terminalele din hinterland pe calea ferată.”

Noua unitate feroviară va fi adăugată la DFDS Mediterranean Business Unit, iar Patrick Zilles, fondator și CEO al Prime Rail, va deveni vicepreședinte și șef al activităților feroviare. El se va subordona lui Lars Hoffmann, directorul DFDS Mediterranean. „Am stabilit valoarea pe care soluțiile feroviare o oferă modelului nostru încă de când am achiziționat rețeaua din Turcia în 2018. De atunci, ne-am dublat plecările săptămânale pe calea ferată”, declară Lars Hoffman. Prin urmare, feribotul și calea ferată urmează să funcţioneze ca elemente complementare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare