Ca principal exemplu de economie circulară şi logistică sustenabilă, EPAL Turcia, care prin cei 69 de membri desfăşoară producţie 100% internă, anunţă plantarea a 22.000 de puieţi de pin.
„Principiile de bază ale economiei circulare – reutilizarea, repararea, reciclarea – explică pe deplin modul în care funcționează asociaţia de paleți EPAL”, a spus președintele CA al EPAL Turcia, Cafer Özgen. „Companiile pot contribui la protecția mediului și a climei prin utilizarea și înlocuirea paleților EPAL.În ceea ce priveşte grija pentru mediu, demonstrăm respect nu numai prin proiectele de responsabilitate socială, ci și prin toate procesele noastre de afaceri. Baza de paleți EPAL, care funcţionează după principiile reutilizării, schimbului, reparației și reciclării, a fost principalul exemplu de economie circulară durabilă de mai bine de 30 de ani. Astfel, se protejează mediul și clima prin prevenirea risipei şi se creează un avantaj de cost pentru utilizatori.”
Potrivit Lojiport, Cafer Özgen a împărtășit detalii despre proiectele de responsabilitate socială pe care le-au desfășurat cu ocazia împlinirii a 100 de ani a Republicii. „Incendiile forestiere care au avut loc în Turcia și în întreaga lume în ultimii ani, ne-au încurajat să luăm măsuri. EPAL Turcia, care desfășoară producție 100% internă, a plantat 22.000 de puieți de pin în Muğla și Çanakkale”, a spus acesta, completând: „Pentru multe companii, una dintre cele mai mari provocări ale următorului deceniu este sustenabilitatea produselor și a logisticii. Utilizarea paleților din lemn și ciclurile de înlocuire și reparare reduc amprenta de carbon și previn risipa. Fiecare palet protejează mediul prin reducerea bilanţului de carbon cu aproximativ 30 de kilograme.”