Ekol a investit în cea mai mare centrală solară construită pe un singur acoperiș din sectorul logistic și în soluții de automatizare a operațiunilor de asistență medicală la Lotus Facility (Turcia).

Cu centrala solară instalată pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați la Lotus Facility, Ekol a devenit prima companie din sector care a instalat panouri de această dimensiune pe un singur acoperiș. În primul an, centrala va produce 6.200 de megawați-oră, echivalentul consumului anual de energie electrică a 2.400 de gospodării. 

O altă investiție a Ekol, realizată tot la Lotus Facility, a fost soluția de automatizare a operațiunilor de sănătate Alvarium (OSR), care va răspunde nevoilor sectorului sănătății din punct de vedere profesional. OSR, care este stabilit pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, dispune de 53 de vagoane navetă și 6 ascensoare și sisteme automate de depozitare și descărcare care asigură mișcări orizontale și verticale. La OSR comenzile sunt ambalate și raportate la Ministerul Sănătății, fără a fi nevoie de personal, cu sisteme automate de etichetare și citire a codurilor de bare. „Există o zonă de 350 de metri în total în această zonă unde sunt amplasate sistemele noastre automate de depozitare și descărcare. Astfel, creăm o punte între serviciile noastre de depozitare și distribuția națională.
Aceasta este o investiție prin care eforturile noastre pentru Logistica 4.0 se concretizează. Cu IoT, facem ca cele două unități să vorbească între ele într-un mod sistematic. Trimitem comenzile către vehiculele planificate în ordinea locului de descărcare. Din nou, datorită sistemelor noastre automate de etichetare și citire a codurilor de bare, ne asigurăm că produsele comandate sunt ambalate și raportate la Ministerul Sănătății fără a fi nevoie de forță de muncă”, a spus președintele Consiliului de Administrație al Ekol, Ahmet Musul.

Compania a finalizat proiectul SPP, pe care l-a implementat luând în considerare obiectivele neutre din carbon ale Acordului ecologic al Uniunii Europene, în aproximativ un an. Cu SPP, 70% din consumul de energie al Lotus Facility va fi asigurat din sursa de energie regenerabilă, soarele. Odată cu investiția, a fost stabilit un sistem care servește la reducerea anuală a emisiilor cu 3.100 de tone de CO2, ceea ce corespunde și cu plantarea a 140.000 de copaci noi. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut