Finanţarea obţinută de la Alpha Bank de către retailerul online eMAG susţine construcţia unui centru logistic lângă Budapesta, cu o capacitate de până la 120.000 m2, reprezentând o investiţie de peste 100 de milioane de euro. Aceasta este prima investiție logistică la scară largă a eMAG în afara României și face parte din strategia de creștere a ecosistemului de comerț electronic în regiune.

Facilitatea de finanțare pe termen lung a Alpha Bank vine în urma unui împrumut punte inițial de 30 de milioane de euro, utilizat de către eMAG în decembrie.

În noul proiect, eMAG se angajează să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. „Investiția în centrul logistic de peste 100.000 m2 de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune și permite extinderea transfrontalieră pentru vânzătorii eMAG Marketplace”, a declarat CEO-ul eMAG, Tudor Manea. „Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistraţi pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienţi din România, Ungaria şi Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întăreşte poziţia în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerţ electronic, potrivit GKid, şi cea mai mare companie românească.”

În ultimii ani, eMAG şi Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de soluţii menite să ofere clienţilor retailerului soluţii inovatoare de plată, cum ar fi lansarea serviciului Instant Money Back, POS Sharing la showroom-uri, Rate OFF-US implementate cu VISA, integrarea de POS-uri în reţeaua easybox, SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare