606.500 de tone de carne de porc au fost exportate de statele membre ale UE în martie, marcând o creștere cu 29% a livrărilor din aceeași lună a anului trecut. Exporturile de carne de porc proaspătă/congelată către China au crescut cu peste 33%, până la 238.000 de tone, în timp ce vânzările către Filipine au fost de aproape cinci ori mai mari (20.200 t). Vânzările de măruntaie către piețele asiatice au fost, de asemenea, puternice, cu creșteri din nou către Filipine. Majorarea livrărilor către Hong Kong a compensat scăderea către China continentală. Vânzările de grăsime de porc au atins, de asemenea, cel mai înalt nivel din 2013 (înainte de interzicerea Rusiei) în martie, cu puțin sub 30.000 de tone. China a cumpărat volume în creștere în ultimele luni, iar volumele către Filipine au fost, de asemenea, puternice.

Nu toți exportatorii mari din UE au înregistrat o creștere de la an la an a exporturilor din țările terțe în acest an. Spania a condus, cu o creștere a transporturilor de peste 70%. În schimb, Germania a înregistrat un declin de aproape 40%, după ce a pierdut accesul pe piața chineză. Exporturile Danemarcei au crescut cu 22%, iar Olanda a prins un avans de 37%. Exportatorii de nivel mediu au înregistrat, de asemenea, creșteri notabile. Puterea vânzărilor la export la începutul lui 2021 a contribuit la oferirea unui anumit sprijin pieței de porci din UE, într-un moment în care cererea din UE încă se luptă cu consecințele pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, rapoarte mai recente sugerează că vânzările la export au început acum să scadă, iar cererea internă fiind încă în continuă scădere, acest lucru a împins prețurile în jos. Atât USDA, cât și Comisia Europeană, prognozaseră că exporturile de carne de porc din UE vor scădea anul acesta și, cu semne că cererea de export ar putea scădea acum, piața de carne de porc din UE ar putea întâmpina mai multe provocări. Desigur, multe vor depinde și de câți porci sunt disponibili pentru sacrificare în lunile următoare. Cu toate acestea, numărul total de scroafe reproducătoare din UE scăzuse doar ușor la sfârșitul lui 2020, deci nu este clar că oferta totală va scădea pe termen scurt.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut