Producătorul auto japonez Nissan extinde suspendarea activităţii la fabrica din Sankt Petersburg până la sfârșitul lui decembrie 2022, potrivit Reuters.

Compania plănuise anterior să reia operațiunile din octombrie, dar a prelungit oprirea activităţii uzinei cu încă trei luni, din cauza dificultăților în obținerea de piese din Europa și Japonia. „Producția din Sankt Petersburg este suspendată până la sfârșitul lunii decembrie, iar angajații noștri au fost informați. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația şi să luăm măsurile necesare”, a comentat un purtător de cuvânt al Nissan pentru publicație.

Fabrica din Sankt Petersburg a fost deschisă în 2009. În 2021, aici au fost produse 43.000 de vehicule, în principal modele Qashqai și X-trail. Reamintim că Nissan a suspendat asamblarea mașinilor la uzina din Sankt Petersburg în martie, din cauza riscurilor logistice tot mai mari. Acest lucru a fost anunțat de directorul executiv al companiei, Makoto Uchida, la adunarea anuală a acționarilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare