Fabrica Mercedes din Kecskemét (Ungaria) va fi închisă timp de trei săptămâni, date fiind dificultățile în aprovizionarea cu semiconductori în întreaga lume. Din cauza dificultăților furnizorului Intel de semiconductori, acum este necesară o întrerupere a producției până pe 15 august, care va fi utilizată pentru activități de întreținere și pregătiri pentru producția de serie a noului model.

Potrivit Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., uzina Kecskemét se adaptează situației prin modificarea flexibilă a producției. Intel, producător de circuite semiconductoare, a indicat la 22 aprilie că nu întrevede sfârșitul deficitului de componente electronice pe piața internațională. Din acest motiv, au existat deja opriri ale producției la uzina Mercedes din Kecskemét în luna ianuarie a acestui an și din nou în aprilie, iar din cauza deficitului global de cipuri, Daimler a introdus din nou programul de lucru redus la jumătatea lui iunie la unităţile din Rastatt și Bremia.

Fabrica Kecskemét are peste 4.400 de angajați. În ciuda pandemiei și a săptămânilor de opriri, peste 160.000 de mașini au fost produse în Kecskemét în 2020, generând venituri de 3,4 miliarde de euro. Cu un an mai devreme, în 2019, au fost produse 190.000 de mașini cu o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro.

În ciuda deficitului global de cipuri, producătorul german Daimler a înregistrat câștiguri semnificative în al doilea trimestru al acestui an, după ce cererea pentru mașinile sale de lux a rămas puternică. Cu toate acestea, în raportul pe al doilea trimestru, acesta a avertizat că lipsa de semiconductori ar afecta vânzările în a doua jumătate a acestui an și va continua să aibă un impact şi anul viitor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare