Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă operatorului feroviar național Calea Ferata din Moldova un împrumut suplimentar de 23,5 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii cheie. Noul împrumut vine după un alt pachet financiar de 110 milioane de euro. Până în prezent, douăsprezece noi locomotive au fost achiziționate cu sprijinul UE și sunt în prezent în funcțiune.
Studiul de fezabilitate privind reabilitarea infrastructurii s-a efectuat deja, iar lucrările la secțiunea feroviară Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești vor începe în curând.
Calea Ferata din Moldova se pregătește, de asemenea, să lanseze o licitație pentru un sistem informațional de gestionare a energiei, pentru o planificare și o monitorizare a energiei mai eficiente și mai economice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare