Ford va continua să investească într-un viitor electrificat pentru operațiunile sale din Valencia. Noul motor Duratec hybrid 2.5 litri va fi construit la uzina sa de motoare din Spania de la sfârșitul lui 2022. Totodată, Ford va crește și capacitatea de asamblare a bateriilor.

“Ford face încă un pas în călătoria spre electrificare, oferind o punte către un viitor complet electric al vehiculelor, demonstrând astfel angajamentul nostru continuu față de operațiunile de producție din Valencia, unde am investit aproximativ 3 miliarde de dolari din 2011 până în prezent”, a declarat Kieran Cahill, vicepreședinte, Producție, Ford Europa.

De la sfârșitul lui 2022, la fabrica din Valencia se va produce motorul Duratec hybrid 2.5 litri ce echipează versiunea europeană Kuga PHEV, dar și celelalte versiuni Kuga, Galaxy și S-MAX Full Hybrid. Motorul pe benzină cu ciclul Atkinson, de 2,5 litri este primul de acest tip produs de Ford în Europa și demonstrează importanța pe care o au vehiculele PHEV și full-hybrid în gama actuală și viitoare a vehiculelor Ford în Europa.

Motorul Duratec hybrid 2.5 litri – care este produs în prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic – va fi fabricat în Valencia alături de motoarele pe benzină EcoBoost de 2.0 și 2.3 litri, pentru care cererea de piață este considerabilă.

De asemenea, Ford a confirmat o investiție suplimentară de 5,2 milioane de Euro pentru a sprijini capacitățile de asamblare a bateriilor la fabrica sa din Valencia, în urma unei investiții inițiale de 24 de milioane de euro anunțată în ianuarie 2020. Instalația a început să funcționeze în septembrie anul trecut. Suplimentarea capacității de asamblare a bateriilor este necesară pentru a susține cererea crescută pentru producția de vehicule electrificate curente și viitoare.

Gama de autovehicule evoluează 

La începutul acestui an, Ford a anunțat o investiție de cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare, aproape de două ori mai mult față de planurile de investiții anterioare ale companiei. Compania a anunțat, de asemenea, o investiție de 1 miliard de dolari în Centrul de Electrificare din Köln, Germania, pentru fabricarea vehiculelor electrice, primul centru de acest fel al companiei, în Europa. Primul autovehicul Ford complet electric, produs în Europa, va fi produs la Köln în 2023, cu potențialul unui al doilea vehicul complet electric.

Până la jumătatea lui 2026, toată gama de vehicule Ford din Europa va fi cu zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, cu obiectivul de a atinge o gamă complet electrică până în 2030.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare