Ford Europa şi alte 27 de companii au semnat un apel către UE pentru a se asigura că toate mașinile și vehiculele comerciale noi din Europa au emisii zero începând cu 2035 și pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.

Într-o scrisoare comună trimisă legislatorilor UE, semnatarii afirmă că eliminarea de pe drumuri a vehiculelor care ard combustibili fosili este imperativă pentru ca Europa să-și atingă obiectivul de zero emisii până în 2050. Aceasta include adoptarea unei legislații care stabilește standarde și un calendar clar de urmat pentru industrie și furnizori, pentru a asigura tranziția la vehiculele electrice. „Credem că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planetă și pentru fiecare individ. De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero până în 2035. Pentru asta, factorii de decizie din UE trebuie să stabilească obiective naționale obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

UE decide în prezent cu privire la noi reguli privind mașinile eco, în urma unei propuneri a Comisiei – susținută de semnatari – conform căreia numai mașinile și vehiculele comerciale noi cu emisii zero pot fi vândute în UE începând cu 2035. Parlamentul European și guvernele UE vor decide pozițiile în iunie, legea finală urmând să fie adoptată în toamnă.

Pentru Ford Europa, drumul către vehicule cu emisii zero este pavat de o nouă generație de șapte vehicule de pasageri și comerciale complet electrice, conectate, care vor veni în Europa până în 2024, în frunte cu Mustang Mach-E și E-Transit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut