La începutul anului, mai mulți membri ai sistemului Epal au declarat că au fost victime ale fraudei cu paleți, scrie Franceroutes.fr. Escrocii au cumpărat paleți de la un furnizor/producător și, fără să plătească pentru ei, i-au revândut companiilor de logistică. Pentru asta, infractorii se foloseau de o firmă falsă, pentru a putea comanda paleţi în Europa în cantităţi mari. În ultimul moment, locul de livrare a fost schimbat și paleții nu au ajuns la depozitul firmelor. Prejudiciul total a fost estimat la 3,5 milioane de euro.

Escrocii le ofereau companiilor paleţi noi la un preț atractiv, de 8-10 euro pe unitate, în situaţia în care un palet nou costă între 16 şi 19 euro, în funcţie de model.

Potrivit managerului Epal France, Lea Charron, toți cei 200 de membri ai organizației au fost atenționați cu privire la metodele de înşelare și la verificările care trebuie efectuate pentru a nu deveni victime. În plus, site-ul web Epal listează toate companiile certificate cu care clienții pot lucra.

În prezent, oamenii legii fac investigaţii pe baza plângerilor făcute de companii, scrie Logist.Today.

În Franţa, în fiecare an sunt aduși 50 de milioane de paleți noi pe piaţă, la care se adăugă 78 de milioane de paleți remanufacturați. La nivel mondial, sunt în circulație 600 de milioane de unităţi.

Cifra de afaceri a sectorului paleților din Franța este de 842 de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare