Garda Financiară din Veneția a efectuat trei arestări, a plasat o persoană în arest la domiciliu și a confiscat bunuri în valoare de zece milioane de euro, ca parte a unei anchete privind o fraudă fiscală din comerț cu paleți și materiale feroase. S+au efectuat unsprezece percheziții în provinciile Veneția, Padova, Treviso și Udine.

Suspecții sunt acuzați de spălare de bani și de emiterea și utilizarea de facturi false. 

Ancheta a început în timpul unei percheziții efectuate Garda Financiară asupra unuia dintre suspecți, în timpul căreia acesta a aruncat un hard disk și un smartphone peste gardul casei sale. După recuperarea dispozitivelor, finanțatorii au analizat conținutul lor, descoperind o organizație din zona Pordenone care frauda cu ajutorul unor facturi emise de unele companii înființate în acest scop în Europa de Est, pe baza cărora primeau bani de la antreprenori italieni în conturile curente, cu scopul spălării acestora. Apoi, acest flux de bani era redirecționat către conturi deschise la o bancă din Shanghai. Banii reveneau italienilor prin intermediul unor infractori chinezi cu domiciliul în provincia Padova, care reţineau un procent din aceștia.

Finanțele au evaluat frauda la circa 60 de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare