Destrămarea bandei, lichidarea a două depozite cu bunuri furate și recuperarea mărfurilor furate în Germania, în valoare totală de peste 632.000 EUR, reprezintă rezultatul cooperării dintre poliţia poloneză și cea germană. La final, au fost reținute 7 persoane și s-au recuperat, printre altele, peste o sută de biciclete în valoare de aproape 442.000 EUR, furate într-o singură noapte din Germania.

Totul a început când ofițerii de la Biroul de Stat al Poliției Criminale din Berlin i-au informat pe polițiștii de la Biroul Central de Investigații al Poliției Poloneze despre un furt prin efracție din vehicule grele de marfă. Incidentul a avut loc în Germania în noaptea de 24 spre 25 februarie 2022. Făptașii au furat peste 100 de biciclete de înaltă performanţă, cu o valoare totală de aproape 442.000 de euro. Din informațiile furnizate reiese că autorii au operat în grup și s-au deplasat cu autoturisme, dar și un camion. Totodată, polițiștii germani au raportat că făptașii din vecinătatea Berlinului au condus într-o coloană de mai multe vehicule spre granița cu Polonia, moment în care polițiștii de la Consiliul de administrație al Biroului Central de Investigații al Poliției poloneze din Gorzów Wielkopolski au intrat în acțiune.

Polițiștii CBŚP i-au monitorizat discret pe toți cei care călătoreau în coloana de la granița polono-germană. Drept urmare, polițiștii au ajuns la domiciliul suspecților și la magazie, unde au fost descărcate din camion bunurile furate. În scurt timp, în diferite regiuni din Gorzów Wlkp și în împrejurimi au fost reținute 7 persoane care participau la furturi noaptea sau depozitau bunuri. După cum s-a dovedit, membrii bandei aveau walkie-talkie pentru a comunica. În cadrul acțiunii, au fost ridicate și 7 autovehicule care probabil au fost folosite pentru comiterea infracțiunilor.

În timpul operațiunilor au fost recuperate nu doar bunurile furate în acea noapte, ci au fost dezvăluite și alte obiecte provenite cel mai probabil din infracțiunile anterioare comise în Germania. Polițiștii au ajuns la cel de-al doilea depozit, unde se aflau alimente, produse industriale și îmbrăcăminte de marcă, precum și 7 motociclete posibil furate.

În total, potrivit cbsp.policja.pl, au fost recuperate bunuri cu o valoare estimată la peste 632.000 de euro.

Cele 7 persoane arestate au fost acuzate de apartenenţă în grup infracțional organizat; 6 peroane sunt suspectate de implicare în cinci furturi, iar una a fost acuzată de manipularea bunurilor furate. Pe baza probelor strânse, Judecătoria din Gorzów Wielkopolski a aplicat tuturor deținuților o măsură de arestare preventivă pentru 3 luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare