Garda Civilă din Spania a destructurat o bandă dedicată furtului din camioane în Madrid, Toledo și Cuenca. Șaptesprezece persoane au fost arestate, două camioane încărcate cu marfă furată au fost ridicate și a fost recuperată marfă în valoare de 200.000 de euro.

Toate drumurile care înconjoară Madridul au fost sfera de influență a acestei bande criminale dedicată furtului din camioanele parcate în zonele de serviciu ale M40, M40, A3, A42, A4 și A5 și la depozite industriale din zonă.

Această bandă, a cărei bază de operațiuni era situată în Puente de Vallecas și Cañada Real Galiana, era „specializată” în jafuri în interiorul vehiculelor grele de transport de mărfuri și a clădirilor industriale. Orice marfă era convenabilă pentru ei, de la produse alimentare, la electrocasnice, atâta timp cât putea fi revândută rapid către diverși „destinatari”.

Cercetarea infracțiunilor a fost demarată în decembrie anul trecut de către Zona de Investigații a Gărzii Civile din Valmojado, după un furt de mărfuri din două remorci parcate într-o zonă de serviciu pe A5. În cadrul anchetei, s-a aflat că este vorba despre un grup organizat, care făcuse jafuri similare în municipiile Toledo Santa Cruz del Retamar, Santa Olalla sau Cazalegas.

Pentru a fura mărfuri din interiorul camioanelor, jefuitorii s-au folosit de mai multe vehicule de 7,5 t, precum și de autoturisme, care serveau drept navete, pentru a asigura protecție și a evita acțiunea Forțelor Securității Statului.

Infractorii verificau întâi zonele de parcare cu cel mai mare aflux de camioane sau care transportau mărfuri de interes. Odată făcută selecția vehiculului, un grup de 5-10 persoane se ducea să extragă marfa, mutând-o rapid în interiorul camionului lor. De acolo o mutau într-o zonă securizată pentru depozitare, până când era vândută către „destinatari”.

Ultima infracțiune comisă, potrivit Fenadismer en Carretera, a fost tâlhăria unui depozit industrial din Arganda del Rey (Madrid). De aici au sustras cupru în valoare de 60.000 de euro.

Odată cu arestarea acestui grup infracțional (17 deținuți și 4 cercetați) au fost clarificate 32 de infracțiuni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare