Germania obişnuieşte să organizeze controale în parcări atunci când şoferii efectuează pauza de weekend, însă duminica noaptea sau lunea dis-de-dimineaţă. De data aceasta, controlul s-a desfăşurat vineri noaptea, înainte de Paşte.

Vinerea trecută, pe 7 aprilie, în Germania a existat o interdicție de circulație pentru camioane (Vinerea Mare). Deoarece a doua zi, sâmbătă, nu exista interdicţia de a circula, poliția germană a ajuns la concluzia că în noaptea de vineri spre sâmbătă multe camioane ar putea reveni pe drumuri pentru a finaliza cât mai curând cursele întrerupte și a ajunge acasă de Paște. De aceea, potrivit 40ton.net, vineri seara a organizat un raid preventiv într-una dintre parcările populare, verificând în ce stare își încheie șoferii oprirea de vineri.

Vineri seara, poliția s-a prezentat în parcarea Fränkische Schweiz-Pegnitz de pe autostrada A9, în jurul orei 22.00, înainte de ridicarea restricţiilor de circulație, iar toți șoferii găsiți în cabine au fost rugați să sufle în aparate etilotest. În două cazuri s-a constatat o încălcare semnificativă a normelor, cu rezultate de 1,72 și 1,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au luat măsuri preventive față de ambii șoferi în stare de ebrietate, asigurându-se că nu-şi vor continua călătoria până nu se trezesc complet.

În astfel de situaţii, nu se aplică amenzi, deoarece consumul de alcool în pauză nu reprezintă o încălcare a legii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare