În cadrul unei acțiuni de control pe autostrada A555, poliția rutieră germană a identificat un camion ceh care transporta explozibili, condus de un șofer aflat sub influența drogurilor, după cum a anunţat serviciul de presă al Departamentului principal de poliție din Köln (Renania de Nord-Westfalia) pe presseportal.de.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 6 iulie, pe autostrada A555, în apropierea nodului Köln-Süd. În timpul controlului, a rezultat că semiremorca unui camion înmatriculat în Cehia era încărcată cu 10 tone de explozibil vrac, în 300 de containere. Mai mult, un test rapid a scos la iveală că șoferul se afla sub influența drogurilor, astfel că polițiștii l-au reţinut și i-au efectuat un test de sânge.

După aceea, oamenii legii, prin intermediul unui expeditor, au găsit un înlocuitor pentru şofer și, sub escortă, au trimis camionul la o firmă specializată din Hurth. Acolo, containerele transportate pe paleți au fost descărcate, asigurate cu covorașe antiderapante suplimentare și legate pe zona de încărcare.

În consecință, camionul nu şi-a putut continua cursa decât după ce poliția a efectuat o verificare completă a arimării încărcăturii (clasificată drept marfă periculoasă 1) și numai după ce a fost depus un depozit pentru amendă de 900 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare