Girteka, cea mai mare companie de transport bazat pe camioane proprii din Europa, anunță că, după înființarea Girteka Holding în 2021, continuă dezvoltarea structurii organizaționale prin împărțirea Girteka Logistics în patru entități: trei companii de logistică separate care vor opera în diferite regiuni geografice și un centru de competență care deservește întreg holdingul Girteka.

După reorganizare, vor fi patru companii. Girteka Europe West se va ocupa de transportul intra-european (cu excepția Scandinaviei), în timp ce Girteka Nordic va fi responsabilă de transportul în interiorul Scandinaviei, precum și între țările nordice și restul Europei. Girteka Europe East se va ocupa de transportul transfrontalier între Europa și țările asiatice, iar Girteka Competence Center va oferi servicii de asistență pentru toate companiile din Grup. „Girteka s-a străduit întotdeauna să fie prima alegere pentru clienții, partenerii și alte părți interesate. Și acesta a devenit nucleul angajamentului de a fi o companie de logistică responsabilă. Anul trecut am decis să ne îndreptăm spre noul nostru vis strategic, de a fi printre primele 10 companii europene de logistică. Pentru noi, asta înseamnă să ne concentrăm în continuare atât pe clienți, cât și pe creșterea companiei. Prin urmare, am decis să devenim un grup de companii”, spune Edvardas Liachovičius, CEO al Girteka Holding.

Procedura de reorganizare juridică a Girteka Logistics prin spin-off se va desfășura în conformitate cu Legea Societăților din Lituania și este pe cale să se încheie până în noiembrie 2022. „Toate companiile vor răspunde solidar pentru obligațiile din contractele încheiate cu clienții. Această schimbare nu afectează niciun acord sau capacitatea noastră de a ne executa cu promptitudine obligațiile față de clienți și furnizori, deoarece ne va permite să creștem și mai mult și să ne concentrăm pe serviciul pe care îl oferim fiecărui client în parte”, spune Edvardas Liachovičius.

Proprietatea actuală a Girteka va rămâne aceeași, deoarece toate cele patru companii vor face parte din Girteka Holding. Mindaugas Raila și Edvardas Liachovičius rămân beneficiarii finali, deținând 90% și, respectiv, 10% din acțiunile companiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare