Agenția de Privatizare a Republicii Elene a anunțat că licitația pentru achiziționarea a 67% din Autoritatea Portuară Igoumenitsa, care administrează portul Igoumenitsa, a fost câştigată de consorțiul condus de grupul Grimaldi, cu subsidiarele Grimaldi Euromed și Minoan Lines Shipping (care împreună reprezintă 90% din Consorțiu) și operatorul grec Investment Construction Commercial&Industrial. Valoarea ofertei se ridică la 84,17 milioane de euro.

Concesiunea aferentă portului Igoumenitsa include dreptul de a utiliza și administra exclusiv activele zonei portuare din Igoumenitsa, adăposturile de pescuit din Sagiada și Plataria și adăpostul pentru iahturi din Sivota.

„Suntem pregătiți să investim în creșterea portului Igoumenitsa și, în același timp, în dezvoltarea rutelor comerciale în jurul axei străvechii Via Egnazia”, spune Emanuele Grimaldi, CEO al Grupului Grimaldi. „Achiziția capitalului majoritar se înscrie într-o strategie mai largă de integrare verticală. În plus, prin investițiile în port ne propunem să facilităm dezvoltarea economiei locale – îmbunătățirea serviciilor portului Igoumenitsa înseamnă de fapt să facem și mai atractiv produsul turistic al zonei, stimulând traficul de pasageri și mărfuri și naşterea altor activităţi noi legate de turismul maritim, generând mai multe oportunități de muncă.”

Procesul de privatizare a porturilor grecești durează de aproape un deceniu. Acum, Grupul Grimaldi luptă pentru controlul portului Heraklion, în Creta.

Grupul Grimaldi, cu mărcile Grimaldi Lines și Minoan Lines, operează diverse servicii regulate care leagă direct Igoumenitsa de porturile italiene Ancona și Brindisi și sunt dedicate în principal transportului de mărfuri, mașini și pasageri. Aceste legături în Marea Adriatică sunt fundamentale pentru comerțul dintre Italia, Grecia, Turcia și întreaga peninsulă Balcanică.

Documentele tranzacției vor fi semnate după aprobarea Curţii de Conturi, cel mai probabil în primul trimestru al anului 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare