Compania Gruber Logistics din Tirolul de Sud a anunțat deschiderea a două sucursale în Turcia, la Istanbul și Izmir. Această expansiune a fost facilitată de achiziția German Universal Transport, care a avut loc la sfârșitul lui 2022, care controlează Proiectul Züst&Bachmeier din Turcia.

Pe ruta cu Turcia, Gruber va efectua curse de import și export, variind de la încărcături complete, parțiale și de grupaj, până la transporturi excepționale, aeriene și maritime. „Când ne-am consolidat prezența la Trieste, am făcut-o cu convingerea că Trieste nu reprezintă doar un sistem logistic plin de oportunități, ci şi o răscruce de oameni, culturi și abilități capabile să interpreteze spiritul internațional și multicultural al Gruber Logistics”, declară Mauro Sepich, director al filialei Gruber Logistics din Trieste, responsabil cu dezvoltarea pieței din Turcia.

În mod similar, Turcia este o punte pentru dezvoltarea comerțului cu Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan și alte țări din zonă. În plus, va fi utilizată pentru a îmbunătăți transportul feroviar și maritim intermodal către Germania (Köln și Duisburg), prin portul Trieste. Gruber Logistics a lansat un plan de dezvoltare în portul Julian la jumătatea lui 2021, văzând deja Turcia drept centrul legăturilor dintre Europa și Asia.

Gruber a înregistrat o creștere de 30% în ultimii doi ani prin expansiune în Europa, unde astăzi activează în 15 țări cu 60 de sucursale. În noiembrie 2022, a depășit pragul de 500 de milioane cifră de afaceri, față de o prognoză de 520 de milioane până la sfârșitul lui 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare