Un studiu recent realizat de NGVA Europe indică faptul că în Europa există 400 de stații care permit alimentarea cu gaz natural lichefiat. Dintre acestea, 1 din 4 au fost proiectate, construite și comandate de HAM, multe dintre ele fiind deținute și făcând parte din rețeaua sa de stații de benzină. Acum, pe lângă staţiile fixe și mobile din Belgia, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, Elveția și Marea Britanie, grupul HAM a livrat cea de-a 100-a stație de LNG la Saint Quentin Fallavier, Franța. 

Pentru grup, utilizarea LNG în transport este un catalizator important pentru neutralitatea climei, fiind o alternativă reală, curată și sigură la combustibilii fosili tradiționali, reducând drastic emisiile de particule fine, oxizi de azot și CO2, permițând o calitate mai bună a aerului și contribuind la atenuarea încălzirii globale. Mai mult, LNG permite economii semnificative din costurile cu combustibilul.

HAM a fost pionier în Spania în 2000, când a adăugat flotei sale 10 autotractoare, achiziționate din SUA, alimentate cu gaz, preluând o provocare majoră de mediu, cu scopul de a reduce emisiile poluante ale flotei, construind și prima fabrică de LNG. Ulterior, în 2009, a proiectat și construit prima stație publică din Spania, situată în Abrera, Barcelona.

În prezent, HAM continuă să parieze pe vehiculele cu gaze naturale, o piață în dezvoltare rapidă, cu un mare potențial de a realiza decarbonizarea transportului rutier. Acesta dezvoltă noi concepte de stații fixe și mobile care permit extinderea infrastructurii, pariind în acelaşi timp şi pe biocombustibili în proiecte importante, situate în Vilanant (Girona) și Faenza (Italia), unde proiectează şi fabrică bioCNG şi bioLNG.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare