Jucătorul de top în logistica contractuală din Europa, ID Logistics, anunță semnarea achiziției companiei Kane Logistics, jucător american autentic de logistică contractuală.

„Achiziția Kane Logistics reprezintă una dintre cele mai importante decizii de creștere externă din istoria companiei. După ce în 2001 am început cu câțiva clienți mari de retail pe care i-am putut susține la nivel internațional, compania a trecut la comerțul electronic și retail în 2013 odată cu achiziția CEPL. Apoi și-a consolidat prezența în Europa prin achiziția GVT în Benelux. Astăzi, prin achiziția Kane Logistics, ne deschidem noi perspective în America de Nord”, spune Eric Hémar, Președinte și CEO ID Logistics.

Kane Logistics este un jucător de logistică contractuală și servicii cu valoare adaugată fondat în SUA în 1930 de către familia Kane. În 2019, afacerea a fost achiziționată de Harkness Capital Partners pentru a accelera creșterea. În ultimii 3 ani, Kane s-a transformat pentru a deveni jucător de top în logistica contractuală, în special pentru binecunoscute companii multinationale de bunuri de larg consum, producători din industria alimentară și a băuturilor, precum și distribuitori. Dezvoltând servicii cu valoare adăugată pe lângă serviciile de logistică tradiționale, începând cu 2019 Kane Logistics și-a crescut anual veniturile cu 20% pentru a ajunge în 2021 la 235 milioane USD. Compania operează acum 20 de hub-uri în toată țara, însumând 725.000 m2. Echipa Kane va continua activitatea în companie dupa finalizarea achizitiei.

La doi ani de la primii pași în SUA prin achiziția operațiunilor de logistică ale Nespresso, ID Logistics are mijloacele pentru a-și atinge ambițiile într-o regiune cu potențial ridicat. Grupul se va baza pe managementul Kane Logistics pentru a-și gestiona toate activitățile nord-americane.

La încheiere, tranzacția se va baza pe o valoare a companiei de 240 milioane USD și va fi decontată integral în numerar.

Tranzacția rămâne supusă aprobării autorităților antitrust din SUA. Achiziția este de așteptat să fie finalizată înainte de vara lui 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare