Compania suedeză Ikea plănuiește să vândă toate fabricile din Rusia până la începutul lunii iulie, scrie Izvestia. Momentan, nu se știe cine revendică activele Ikea din Rusia.

Ikea se așteaptă să încheie un acord pentru a-și vinde fabricile din Rusia până în iulie 2023. „Obiectivul nostru este să finalizăm vânzarea în prima jumătate a anului. Conform reglementărilor, tranzacția este supusă aprobării guvernului”, a spus compania.

Ikea a suspendat activitatea punctelor de desfacere din Rusia pe 4 martie 2022. La mijlocul lui iunie, retailerul a anunțat angajații că își vinde afacerea în Federația Rusă și că renunţă la personal.

Pe 9 noiembrie, președintele consiliului de administrație al Segezha Group a anunțat că grupul AFK Sistema ia în considerare posibilitatea de a achiziționa activele rusești ale Ikea. Pe 23 noiembrie, echipa a declarat că Ikea va trebui să obțină aprobarea autorităților ruse după ce a negociat cu cumpărătorii. Ulterior, pe 16 decembrie, şeful sindicatului din industria lemnului, a spus că retailerul i-a asigurat pe angajați că-şi vor păstra locurile de muncă pentru următoarele 12 luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare