În Republica Cehă, polițiștii i-au dat o amendă șoferului unui camion pentru că a stricat asfaltul recent pus în parcare. Asta în ciuda faptului că transportatorul a trebuit să cheme un vehicul de remorcare pentru a deplasa camionul de la fața locului, după cum arată o postare a companiei de tractare SosTeam Slovacia pe Facebook.

Incidentul a implicat un autotractor Volvo FH cu semiremorcă, aparţinând unui transportator slovac care a oprit într-o parcare de camioane la punctul de trecere a frontierei ceho-slovace Kutty/Lanžot.

Mașina a fost parcată pe partea cehă într-o parcare care tocmai fusese reparată cu câteva zile înainte. Nu este foarte clar care este cauza incidentului – fie asfaltul de proastă calitate, fie punerea în funcțiune prematură a parcării -, dar atunci când șoferul a încercat să părăsească parcarea cu camionul încărcat, nu a reușit, pentru că sub roțile motoare ale autotractorului, în asfalt, s-a format o crestătură de câțiva centimetri adâncime!

Ca urmare, transportatorul a fost nevoit să ceară ajutorul unei companii de tractare auto, ale cărei servicii le-a plătit din propriul buzunar. „Cireașa de pe tort“ a acestei povești a fost atunci când, în timpul „operațiunii de salvare“, poliția cehă a ajuns în parcare, l-a acuzat pe șofer că a stricat asfaltul şi i-a aplicat o amendă de o mie de coroane (aproximativ 40 de euro).

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, compania de tractare SosTeam Slovacia subliniază că locul în care s-a produs incidentul nu este marcat sau împrejmuit în niciun fel. De asemenea, nu există inscripții care să restricționeze intrarea în zonă, iar șoferul nu a putut ști că se pune pe sine și mașina în pericol.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare