Lipsa unui permis de conducere de categoria C și a unui card tahograf s-a transformat într-o amendă uriașă pentru o companie de transport din Olanda, după cum arată rapoartele publicate de Inspectoratul olandez pentru Mediu și Transport (ILT) pe pagina de Twitter a agenției (Inspecteur Wegvervoer).

Pe 20 septembrie, ILT a oprit un MAN TGL cu trei axe pe autostrada A12, între Haga și Utrecht. În timpul inspecției, s-a dovedit că șoferul nu are dreptul de a conduce vehicule cu o greutate totală de peste 3,5 tone. Pe lângă lipsa categoriei C, olandezul nu avea nici calificări profesionale și, desigur, nu primise un card tahograf. În ciuda acestui fapt, el a condus camionul timp de cel puțin 21 de zile. Inspectorii au ajuns la această concluzie după ce au verificat înregistrările tahografului.

Conform legislației din Olanda, o zi de conducere a unui camion fără card de şofer costă transportatorul 4.400 de euro, iar în cazul repetării încălcării, amenda se multiplică. Dacă înmulțim această cifră cu 21 de zile, vom obține o sumă astronomică de 92.400 de euro. Din fericire pentru compania de transport, în Olanda există însă o limită maximă a cuantumului amenzii, care este de 22.500 de euro, sumă şi aşa deloc de neglijat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare