În ciuda agresiunii militare din partea Federației Ruse, Ucraina continuă să exporte produse. Dar, comparativ cu februarie, exporturile din martie s-au redus aproape la jumătate. În prima lună de primăvară, Ucraina a exportat mărfuri în valoare de 2,7 miliarde de dolari, iar volumul exporturilor s-a ridicat la 5,97 milioane de tone, după cum anunţă vicepremierul Ucrainei şi ministrul Economiei, Iulia Sviridenko.

Potrivit acesteia, cel mai mare volum de export în martie a fost dat de minereul de fier (3,1 milioane de tone), în valoare de 439 milioane de dolari. În același timp, exporturile de metale au scăzut semnificativ din cauza distrugerii fizice a instalațiilor metalurgice și opririi producției. Volumul livrărilor de produse din sârmă şi a plăcilor de fațare din lemn s-a menținut la nivelul lunii precedente.

Totodată, 7.000 de tone de nuci au fost vândute în străinătate în martie, cu 3.000 de tone mai mult decât în februarie.

În ceea ce privește culturile agricole de bază din Ucraina, „rămășițele” acestora sunt suficiente pentru a asigura exporturile la nivelul obișnuit, notează Logist Today.

Privitor la importuri, în prima lună de primăvară s-a înregistrat o reducere de trei ori a indicatorilor față de februarie (de la 5,9 miliarde de dolari, la 1,8 miliarde de dolari).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare