Concluziile unui proiect pilot VIL cu Robotic Process Automation (RPA) sunt pozitive. „Colegii virtuali” preiau sarcini administrative repetitive de la angajați, rezultând economii semnificative de costuri. Cu proiectul RPA Databots, clusterul VIL, în colaborare cu opt companii, a dezvoltat un sistem accesibil și ieftin care permite companiilor să-și automatizeze procesele administrative logistice într-un timp scurt. VIL a testat aplicabilitatea pentru două procese la două companii, mai precis în etapa de procesare a comenzilor la Handico Trucking și în procesul de stabilire a prețurilor la Van Moer Logistics.

Asistenţii virtuali Databot completează documentele și fișierele în mod independent și preiau sarcini repetitive de la angajați. În acest fel, angajații pot fi alocaţi mai eficient pentru diferite alte activităţi. Tehnologia evoluează rapid, este relativ ieftină și nu necesită ajustări complexe ale sistemelor IT. În sectoare precum cel bancar și asistența medicală, tehnologia are deja multe aplicații. Un studiu realizat de Kofax arată că există încă potențialul de automatizare în sectorul logisticii: 32% dintre companiile de transport și logistică continuă să se bazeze pe pași manuali în mai mult de 50% din procesele lor.

Potrivit VIL, rentabilitatea investiției nu trebuie subestimată: o investiție de 20.000 de euro ar putea fi amortizată în trei-șase luni, notează transportmedia.be. „RPA crește productivitatea, nivelul de servicii și capacitatea personalului cu 35-50%. Acest lucru asigură economii imediate de costuri de 25 – 50% prin automatizarea sarcinilor la o fracțiune din echivalentul uman”, spune Sophie Delannoy, lider de proiect la VIL.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare