Războiul din Ucraina pare să afecteze semnificativ numărul de paleți disponibili în UE, după cum afirmă reprezentanții industriei lemnului și a paleților. Mai exact, din cauza războiului și a sancțiunilor, producția de europaleți EPAL a fost aproape complet întreruptă.

Bernd Dörre, directorul general al Asociației Europene de Paleți (EPAL), subliniază că majoritatea paleților europeni sunt fabricați din lemn din Rusia, Belarus și Ucraina, iar livrările acestora au fost în mare parte oprite. Ucraina găzduiește, de asemenea, un număr mare de exportatori de paleți, notează Nieuwsblad Transport. Asociația comercială prevede lipsuri majore de paleți în viitorul apropiat și implicit o creștere a prețurilor. Numai în Germania, anul trecut au fost produși 111 milioane de paleți, iar alte 71 de milioane de paleţi au fost importaţi din statele est-europene.

Ca urmare, EPAL solicită Uniunii Europene să se asigure că rămâne suficient lemn în statele membre pentru producția de paleți şi să solicite interdicții de export din UE către țări terțe.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare