Produsele agricole pot trece acum între Serbia, Albania și Macedonia de Nord fără a fi oprite la graniță. Prin inițiativa „Open Balkan”, principalul beneficiu pentru producătorii agricoli din Serbia, Albania și Macedonia de Nord este că vehiculele de transport nu vor mai trebui să aștepte la granițe pentru controale fitosanitare și veterinare.

Mai exact, începând cu 3 ianuarie 2022, camioanele cu produse agricole din acele trei țări trec fără a aștepta la punctele de control la frontieră, fiind asigurată o bandă specială de trecere pentru mărfurile din țările respective. Un alt exemplu de beneficiu al acordului e şi faptul că piețele din Serbia, Albania și Macedonia de Nord vor fi aprovizionate pentru o perioadă mai lungă de timp cu fructe și legume de sezon care se coc mai devreme în Albania sau Macedonia de Nord și, mai târziu, în Serbia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare