Garda Financiară din Caserta (Italia) a încheiat o operațiune împotriva pieței negre a paleților, implementată în zeci de întreprinderi din provincie. Verificările au descoperit șapte platforme de depozitare și fabrici de procesare complet abuzive, deoarece nu dețineau licențele sau autorizațiile cerute de reglementările fiscale, de mediu și de siguranță sau care vindeau paleți Epal contrafăcuţi sau cărora nu le puteau justifica provenienţa.

În șase cazuri, Finanțatorii au constatat că managerii nu dețin Autorizația Unică de Mediu, deşi prin gestionarea necontrolată a mii de paleți uzați și deteriorați, provocau daune mediului. În total, au găsit peste 25.000 de paleți neconformi: mulți aveau marca falsă Epal, în vreme ce alții nu aveau autorizațiile necesare, relatează Trasporto Europa. În timpul perchezițiilor, inspectorii au confiscat sute de stive de paleţi cu marca falsă Epal și utilaje sau unelte pentru reparații care nu erau în regulă. În plus, doi angajatori aveau şi patru muncitori nedeclarați.

La finalul operațiunii, Oficiul de Finanțe a pus sechestru pe patru fabrici și a trimis spre cercetare șase persoane: cinci pentru contrafacere, modificare sau folosire a mărcilor sau semnelor distinctive, comercializarea produselor cu semne false, primirea și gestionarea neautorizată a deșeurilor și una pentru lipsa de măsuri privind stingerea incendiilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare