Săptămâna trecută, Iveco a inaugurat la Petreşti, Dâmboviţa, fabrica de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României, cu o capacitate de producţie de 440 de vehicule pe an. Fabrica, întinsă pe 9.000 m2, este dotată cu cinci linii de producţie. Investiţia de la Petreşti se ridică la 50 de milioane de euro.

La inaugurare, alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, au participat şi președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu, respectiv Ludovic Orban. „Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, Iveco Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu MApN”, a declarat Bogdan Iuliade, director în cadrul Iveco.

În completare, Ludovic Orban afirmă: „Investiţia este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română şi Iveco, contract prin care Armata achiziţionează un număr important de autovehicule de la Iveco şi, prin intermediul offsetului Iveco, trebuie să producă parte din toate camioanele achiziţionate – un procent semnificativ – aici, în România.”

 

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare