Plata cu cardul direct la curier devine una dintre opțiunile de plată preferate pentru destinatarii coletelor din România. Conform datelor Cargus, 1 din 2 clienți sunt interesați să efectueze o achiziție atunci când magazinul online le pune la dispoziție o listă extinsă de metode de plată, iar 65% dintre clienți aleg să facă plata la livrare (ramburs) atunci când comandă produse online.

Cargus a dezvoltat și implementat în septembrie 2021 plata cu cardul direct la curier (card on delivery / PIN on Glass), eliminând astfel nevoia de numerar.

În decembrie 2021, Cargus a gestionat peste 3,6 milioane de colete. Numărul tranzacțiilor cu cardul la livrările Cargus a crescut cu 14% în decembrie față de noiembrie, în timp ce valoarea totală a plăților cu cardul efectuate la livrare a crescut cu 7%, cu o valoare medie a plății de 304,3 lei.

„Ne canalizăm eforturile pentru a oferi consumatorilor cea mai convenabilă opțiune de livrare și soluții de plată inovatoare și suntem încântați să vedem că un număr tot mai mare de oameni le adoptă”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

În contextul unei creșteri rapide a comerțului electronic, Cargus recunoaște importanța unei experiențe excelente pentru utilizatori, ca factor cheie de diferențiere pe piața de curierat. „Informarea clienților despre disponibilitatea soluției PIN on Glass încă de pe pagina principală (homepage), va crește încrederea, va îmbunătăți ratele de conversie, va crește valoarea coșului de cumpărături și fidelitatea clienților”, a declarat Adrian Pali, Chief Commercial Officer Cargus.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare