Pedepsele mari pentru transportul de imigranți ilegali au speriat șoferii și transportatorii de pe piața britanică. Cu toate acestea, potrivit 40ton.net, guvernul de la Londra tocmai a ajuns la concluzia că amenzile actuale sunt prea mici și ar trebui majorate.

În prezent, transportatorul poate plăti 2.000 de lire sterline pentru fiecare persoană care intră ilegal în Marea Britanie, chiar dacă şoferul nu a fost în cunoştinţă de cauză. Guvernul britanic pregătește însă un proiect de lege care va crește și mai mult această pedeapsă. Consultările publice oficiale pe această temă au început deja şi vor dura până la jumătatea lunii septembrie, iar apoi proiectul va putea începe drumul spre intrarea în vigoare.

Din moment ce noile amenzi ar depăși 2.000 de lire sterline, pentru multe companii de transport o astfel de valoare poate părea absurdă și un risc nedemn de rutele către Marea Britanie. Britanicii însă susțin că amenzile mai mari vor determina companiile de transport să sporească siguranța în transport. Există, de asemenea, argumentul că multe companii încă nu folosesc măsuri preventive suplimentare, cum ar fi încuietori pe remorci sau parcări adecvate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare