Așa-numita alianță 2M dintre MSC și Maersk nu va fi prelungită din momentul în care expiră, respectiv din ianuarie 2025.

Într-un comunicat de presă comun al MSC și Maersk, cele două companii maritime declară că alianța lor comună – 2M – nu va fi prelungită când expiră în ianuarie 2025.

Acordul a fost încheiat în 2015 și le-a oferit celor două companii maritime posibilitatea de a folosi capacitatea disponibilă pe navele celeilalte. Aceasta a fost făcută pentru a asigura operațiuni competitive și rentabile pe Asia-Europa, Transatlantic și Transpacific.

În declarația comună, CEO-ul Vincent Clerc de la AP Møller – Mærsk și CEO-ul Søren Toft de la MSC recunosc că s-au schimbat multe de când cele două companii au semnat acordul pe 10 ani. Încetarea alianței 2M deschide însă calea ambelor companii să-şi urmeze strategiile individuale. „Am apreciat foarte mult parteneriatul și așteptăm cu nerăbdare continuarea cooperării puternice pentru restul perioadei de acord. Ne angajăm pe deplin să oferim clienților MSC și Maersk serviciile de alianță 2M.”

Companiile afirmă că încetarea alianței nu va avea un impact imediat asupra serviciilor oferite clienților care utilizează tranzacțiile 2M.

„La Maersk, suntem dedicați îmbunătățirii rețelelor logistice și accesibilității clienților noștri. Credem că vom îndeplini mai eficient nevoile în evoluție ale clienților, cum ar fi cele privind fiabilitatea, flexibilitatea și sustenabilitatea, în toate aspectele logisticii. MSC a fost un partener valoros și așteptăm cu nerăbdare o colaborare puternică continuă pe restul perioadei de acord”, a scris şi Maersk în comunicatul propriu de presă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut