La sfârșitul săptămânii trecute, o piatră de temelie simbolică a fost pusă la fabrica MAN din Niepołomice, Polonia. Aceasta marchează începutul unei noi investiții uriașe care va transforma fabrica din Niepołomice probabil în cea mai mare fabrică de asamblare de camioane de pe întreg continentul.

După extinderea care presupune investiţii de peste 130 de milioane de euro, capacitatea de producție a unităţii din Niepołomice se va tripla. În fiecare zi, fabrica va putea produce peste 300 de vehicule finite din seriile TGL, TGM, TGS și TGX. La fel de mare va fi și capacitatea de producție a cabinelor complete, care vor fi livrate, printre altele, fabricii MAN din München.

Evident, o creștere atât de semnificativă a producției va merge mână în mână cu o creștere a ocupării forței de muncă. Noi locuri de muncă vor aștepta în Niepołomice până la 1.500 de persoane, notează 40ton.net. De asemenea, se așteaptă ca investiția să primească finanțare guvernamentală, care a fost anunțată în primăvară, de până la 35%. De aici și prezența la eveniment a numeroși reprezentanți ai autorităților locale, dar şi a unor parlamentari polonezi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare