Din cauza crizei migranților de la granița polono-belarusă, pe șosele s-a format o coadă de camioane lungă de 30 de kilometri. Ziarul Vedomosti a scris că firmele de logistică au început să trimită clienţilor lor o avertizare de întârziere de cel puţin 3 zile.

Potrivit publicaţiei menţionate, Rusia și țările Uniunii Europene folosesc această rută pentru a comercializa 8 milioane de tone de mărfuri în fiecare an. În timp ce camioanele transportă piese de schimb, produse alimentare și textile în Rusia, pe retur transportă cauciuc, pulbere de cauciuc și produse animale către Uniunea Europeană.

Există acum îngrijorarea că perioada de întârziere poate fi prelungită cu până la o săptămână dacă nu se găsesc soluţii de a depăşi această criză. Vedomosti a declarat ca transportul de marfă pe calea ferată nu este afectat de criză deocamdată.

Între 1.500 și 3.000 de migranți irakieni s-au adunat în regiunea de frontieră pentru a intra ilegal în Uniunea Europeană. Autoritățile poloneze au dat vina pe partea belarusă pentru criză, închizând complet un punct de trecere a frontierei și limitând densitatea de trecere în altele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare