Maroc a încheiat opt acorduri de investiții cu producători internaționali de echipamente auto originale pentru a îmbunătăți furnizarea de sisteme de cablaje electrice în țară.

Cu o valoare totală de 160 milioane EUR, acordurile au fost semnate cu Yazaki, Sumitomo Group, Lear, Stahschmidt și TE Connectivity, a anunțat Ministerul marocan al Industriei și Comerțului. Mișcarea, potrivit ministrului Riad Mazour, urmărește să „localizeze” producția de conductori electrici, de cabluri și alte piese de precizie.

Parteneriatul include trei acorduri cu Yazaki Group pentru înființarea unei fabrici pentru producția de fire electrice pentru mașini în Meknes și pentru extinderea unităților din Kenitra și Tanger. Cu o investiție totală de 70 milioane EUR, proiectele sunt de așteptat să creeze 6.300 de locuri de muncă.

Furnizorul american Lear Group a semnat două acorduri pentru construirea a două fabrici în țară. Unitatea de producție Lear din Tanger va produce fascicule de cabluri și terminale pentru conductori electrici. O a doua instalație va fi construită pentru producția de cabluri electrice pentru mașini în Meknes. În total, investiția Lear se va ridica la 32 milioane EUR și va crea 2.100 de locuri de muncă.

Producătorul elvețian TE Connectivity va construi o fabrică de turnare și asamblare a conectorilor în Tanger, în timp ce compania germană Stahlschmidt va deschide o fabrică pentru fabricarea de cabluri și sisteme de închidere la Tanger.

A fost semnat şi un acord cu Sumitomo Group pentru extinderea fabricii sale de producție de curele de cabluri electrice din Casablanca, cu o investiție de aproape 14 milioane EUR și un potențial de a crea 2.000 de noi locuri de muncă. Acordul cu Sumitomo vine la câteva zile după ce am anunţat că producătorul japonez transferă producția de cablaje pentru automobile din Ucraina în România și Maroc.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare