Creșterea prețului combustibilului din ultimul an face ca furtul de combustibil din camioanele din parcări să ia amploare. De aceea, Asociaţia Transportatorilor Rutieri Maghiari, MKFE, recomandă ca şoferii de camion să fie vigilenţi în timp ce îşi efectuează perioada de odihnă în parcare, deoarece infractorii toarnă motorina într-un rezervor de tip IBC sau direct în rezervorul propriului camion.

Cel mai recent astfel de caz i s-a întâmplat șoferului unuia dintre membrii comitetului director al asociației maghiare MKFE în noaptea de 30 noiembrie 2022, în parcarea de camioane a unei benzinării de pe lacul Balaton. Făptaşii și-au parcat camionul în apropierea vehiculului victimei și, în întuneric, au turnat peste 400 de litri de motorină direct în rezervorul camionului lor, apoi au dispărut. Ca urmare, a fost declanșată o procedură de investigaţie a Poliţiei.

Raportul nivelului de combustibil al monitorului electronic, alegerea unei parcări sigure și, bineînțeles, vigilența șoferului, pot ajuta la prevenirea furtului de combustibil, recomandă asociaţia maghiară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare