Unul dintre cei mai mari transportatori de marfă din lume, AP  Moller-Maersk, a încheiat un acord pentru a vinde site-urile sale logistice din Novorossiysk și Sankt Petersburg către compania cipriotă IG Finance Development Limited, scrie Retail.ru.

Tranzacția a primit toate aprobările de reglementare necesare în UE și Rusia, a fost închisă și a intrat în vigoare pe 17 februarie 2023. Vânzarea celor două locații ale Maersk este o consecință a deciziei luate în martie 2022 de a înceta operațiunile în Rusia. „Suntem încântați că am găsit un nou proprietar pentru cele două site-uri logistice din Rusia și, prin urmare, punem în aplicare decizia noastră de a ne vinde toate activele din țară”, a  declarat Carsten Kildal, Chief Commercial Officer Maersk.

Depozitul din Novorossiysk, situat pe o suprafață de 28.750 m2 și cu o capacitate de 1.500 TEU, este specializat în manipularea mărfurilor comerciale. Un complex de depozite frigorifice cu o suprafață de 23.500 m2 funcționează în Sankt Petersburg din 2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare