Aplicația românească MyCar Assistant, concepută ca un asistent digital auto care răspunde la nevoile proprietarilor de mașini, a încheiat 2022 cu peste 50.000 de vehicule înscrise în platformă. Pentru anul acesta, își propune extinderea rețelei de parteneri, atragerea de noi investiții și 200.000 de maşini înscrise în aplicație.  

Creată ca o aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote, MyCar Assistant centralizează cele mai importante documente și obiecte, cum ar fi RCA, ITP, Rovinieta, sau extinctorul, trusa medicală și până la 100 de tipuri de notificări, astfel încât șoferii să fie informați din timp de statusul acestora, economisind timp și bani prin evitarea potențialelor amenzi. Anul trecut, compania a atras noi investiții și a lansat o nouă versiune a aplicației, cu funcționalități îmbunătățite.

„În 2022, am înregistrat o creștere organică, de aproximativ 10% lunar a numărului de vehicule din aplicație. De asemenea, am încheiat noi parteneriate care ne permit să venim și mai mult în sprijinul clienților. De exemplu, cu ajutorul MyCar Assistant, prin parteneriatul încheiat cu Autonom Assistance, aceștia au posibilitatea de a solicita o platformă de tractare oriunde în țară, la un click distanță. Tot din aplicație, prin parteneriatul cu Ritter Broker, șoferii pot obține asigurarea RCA, urmând ca, în curând, să implementăm o funcție care permite eliberarea acesteia în mai puțin de un minut”, a declarat Cristian Astaloș, fondator MyCar Assistant.

Cei mai mulți utilizatori sunt din București, Cluj, Constanța, Timișoara și Brașov. Printre principalele funcționalități folosite în 2022, se numără verificarea notificărilor primite în aplicație, rapoartele cu situația generală a documentelor și a vehiculelor, evidența istoricului de mentenanță, situația asigurării RCA, administrarea șoferilor unei flote, administrarea daunelor, asistența privind starea vehiculelor sau evidența cheltuielilor. Odată cu dezvoltarea proceselor curente, fondatorii se așteaptă ca cea mai mare creștere în utilizare în 2023 să fie înregistrată pentru funcțiile de obținere a asigurării RCA, administrare daune sau asset management.

Din cele peste 50.000 de vehicule înscrise în platformă, 38.000 sunt deținute de persoane fizice, iar 12.000 fac parte din flote administrate pentru segmentul corporate. Pentru 2023, MyCar Assistant se așteaptă la o creștere de până la 150.000 de autovehicule înscrise de utilizatori persoane fizice și 50.000 deținute de companii. Totodată, tot pentru anul acesta, își propune să își extindă activitatea și pe plan internațional, alegând ca primă piață externă Republica Moldova, urmând ca, până la finele lui 2023 aplicația să fie disponibilă și în alte 5 țări.

Între clienţii corporate ai platformei se numără jucători din transport, servicii auto, construcții, IT, retail sau industria medicală, cu o medie de 50-60 de automobile per flotă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare